събота, 7 март 2009 г.

Четирите елемента - Огън

Огън е следващият елемент, за който ще пиша. Той е елемент, на който са присъщи динамиката, пламенността, но и непостоянството.

Къде се намира огънят в нашите тренировки? Той е вътре в нас. Той е желанието да продължиш, да тренираш, да се справяш, независимо от всичко останало. Огънят е нашата интелектуална мощ и воля. Той се захранва от преживяванията, от целите и желанията ни. Как да го държим жив - това е труден въпрос, но лично за себе си имам няколко отговора:
- както казва Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече". Тренирайте редовно и с удоволствие. Поставяйте си цели и ги постигайте. Това ще ви кара да поставяте нови, по-високи цели.
- огънят е по-силен, ако горят купчина съчки, отколкото ако всяка гори поотделно - срещайте се с други практикуващи, разменяйте знание, споделяйте тренировки и приятни преживявания. Така те ще ви дърпат нагоре и вие тях също
- Напомняйте си какво искате от живота. Ако това, което правите в момента ви отдалечава от целите ви в живота - спрете. Захванете се с нещо полезно. Животът е хубав ако се живее активно, а не реактивно.
- Заснимайте прогреса си. Напомняйте си, че се движите в правилна посока. Това не значи да се снимате всяка тренировка. Просто пазете приятните моменти, за да ви напомнят колко път сте изминали.

Поддържайте огъня жив. А ако някой път ви трябва помощ, намерете ме. :D

PS: Ха, една година след последният поуст. Може би не съм бил готов да водя редовен блог. Не знам дали още съм готов. Само времето ще покаже.

Приятни тренировки и прогрес на всички!

Няма коментари: