неделя, 29 март 2009 г.

Постигни детските си мечти

Това е една лекция на професор Ранди Пауч, преподавател по Компютърни науки в университета Карнеги Мелън. Той съобщава на тази лекция, че е болен от рак и му остават броени месеци живот, но това е само споменато, без въобще да му се придава значение. Това което е от значение в лекцията е да мотивира хората да изпълнят детските си мечти.
Основният принцип, който се споменава там е, че препятствията съществуват за да разделят хората, които наистина искат да постигнат нещо и "всички останали".
Нямам представа кога е изнесена лекцията, но клипът е качен в сървъра през Септемрви 2007 година. Ранди Пауч умира на 25 Юли 2008. Само начинът по който говори може да те вдъхнови, да те разсмее и да те мотивира. Това е човек, който наистина е променил света и наистина промени и мен, след като изгледах тази "последна лекция".
http://video.google.com/videoplay?docid=-5700431505846055184

Приятно гледане. Всичко добро.

1 коментар:

Crysiss каза...

Ах, най-накрая и ти стигна до нея :) Тя, тази за time management-a и онази на Стиив Джобс са едни от най-мотивиращите неща, които съм гледал последно... а, да и конферанса всеки понеделник, който правим по Type Design - всеки път се чувствам израстнал.

Какво по-точно промени в теб тази лекция?